Tři využité přesilovky pomohly juniorům k výhře nad Litvínovem 4:2

Ševci jsou i nadále na domácím ledě stoprocentní. Po včerejší výhře nad Chomutovem slaví výhru i dnes. Duel s Litvínovem rozhodly góly z přesilovky. Svěřenci trenéra Radka Pšurného dokázali využít tři, Litvínov "pouze" dvě. Berani o třech bodech rozhodli ve třetí třetině, kdy nejprve inkasovali gól na 2:2, ale o sedm minut později jim vrátil vedení Petr Procházka. Tečku za zápasem udělalo trio Matula, Dalajka, Sedláček, kdy posledně jmenovaný dotlačil kotouč do odkryté branky.
6.kolo, so 6.9.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Litvínov
4:2
(2:1, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 5. Žabčík (Dalajka, Matula), 15. Dalajka (Matula), 48. Procházka (Matula, Dalajka), 59. Sedláček (Dalajka, Matula) – 11. Řehoř (Střibrný), 41. Střibrný (Weitz, Baránek). Rozhodčí: Kubičík – Smilek, Goňa. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 20:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Haloda – Zbořil, Kužílek, Velčovský, Žabčík, Kobylík, Talán, Stuchlík, Procházka – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Karola, Vyoral, Stránský, Galuška, Matula, Hladiš, Sedláček.

Spěšný – Moravec, Baránek, Šesták, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř, Trubenekr, Čapek, Weitz, Střibrný, Ujfaluši, Řezníček, Sýkora, Štěpka.

Zápas začal lépe pro domácí Zlín. Ten se už v 5. minutě ujal vedení, díky zužitkované přesilovce. Ševcům se přesilovka nejprve nedařila, ale když se jim podařilo usadit se v útočném pásmu, přišel první gól zápasu. Matula s Dalajkou míchali s pukem u branky Spěšného, poté přišlo nahození na bránu a odražený puk do sítě dorazil Zbyněk Žabčík. Jenže pak se začalo vylučovat na zlínské straně a hosté díky přesilovkám vyrovnali. Po dlouhém obléhání zlínské klece vyslal přihrávku zpoza brány Střibrný, k puku se před bránou dostal Ivan Řehoř a střelou nad rameno Halody srovnal stav na 1:1.

Berani ale dokázali vzít si do přestávky vedení zpět a to díky využité přesilovce. Nejprve se Litvínovu povedlo vyhodit, ale další akce Zlína už skončila gólem. Matula předložil z kruhu puk najíždějícímu Patriku Dalajkovi, který se dostal mezi kruhy a bekhendem pověsil kotouč přímo do levého horního růžku hostující klece. Druhá třetina žádnou branku nenabídla a i šancí k vidění moc nebylo. Tu největší měl Litvínov. Trubenekr před brankou dorážel už do odkryté sítě, ale těsně před tím se mu do střely vrhl brankář Haloda a puk vytěsnil ven. I díku tomuto zákroku vedl Zlín po dvou třetinách stále 2:1.

Do závěrečné části hry vstoupili hosté rychlou vyrovnávací brankou. Baránek vyslal dělovku od modré, Haloda ji vyrazil, ale ke kotouči se dostal Weitz, který posunul puk do strany a odtud do odkryté klece pálil Josef Střibrný. Jenže domácí dokázali ve 48. minutě odpovědět a opět díky přesilové hře. Matula držel puk a počkal si až si před branku sjede obránce Petr Procházka, který si našel místo na opuštěné levé tyči a puk doklepl do sítě.

Zbytek třetiny domácí poctivě bránili svůj hubený náskok. Když to vypadalo na dramatickou koncovku a velký tlak Litvínova udeřili Ševci počtvrté. Domácí využili spadnutí hned dvou hráčů Litvínova, kteří se snažili vybojovat puk v útočné třetině. Dalajka zavezl puk do pásma, vyměnil si ho s Matulou a pak ho předložil před branku Pavlu Sedláčkovi, který ho dotlačil do odkryté branky. Bylo rozhodnuto. Ševci se mohli radovat z výhry 4:2. Dominik Matula byl v zápase u všech zlínských branek a díky bilanci 0 + 4 se posunul na první místo kanadského bodování celé extraligy.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Zlín): Po včerejším těžkém zápase byla na hráčích cítit mírná únava, ale důležitý je výsledek a my jsme rádi, že hráči do toho šli, udělali co mohli a cenné tři body jsou doma.

Robert Reichel (HC Litvínov): Myslím si, že celý zápas jsme měli převahu, ale pohřbily nás přesilovky Zlína, kde se rozhodlo o utkání. Mrzí mě to, protože jsme si nezasloužili prohrát. Bylo to pro nás nešťastné utkání. Klukům nemůžu nic vytknout, bojovali, ale nedáváme góly.